Jaarrekening opstellen

Voor het opstellen van de jaarrekening voor jouw eenmanszaak, V.O.F. en B.V. ben je bij Youngfour aan het juiste adres. Jouw jaarrekening wordt op basis van geldende wet- en regelgeving opgesteld.

Het verzorgen van de jaarrekening doen wij niet alleen voor onze reguliere klanten. Sommige ondernemers kiezen ervoor om hun volledige administratie zelf te verzorgen. Wij voorzien deze ondernemers dan ook van een samenstelopdracht die ze bij het aflopen van het jaar nodig hebben en deponeren deze zelf bij de KvK.

Als ondernemer moet je bij het afronden van het jaar weten hoe je onderneming ervoor staat. In de jaarrekening is de financiële situatie van jouw onderneming opgenomen.

Hierbij moet je denken aan een balans, een resultatenrekening of de winst- en verliesrekening van het afgelopen jaar. Sommige ondernemingen hebben naast hun jaarrekening een accountsverklaring nodig. Met een jaarrekening krijg je dus inzicht in het verleden van jouw bedrijfsresultaten. Jij bent nu in staat om je onderneming bij te sturen waar nodig.

Het snel aangeleverd krijgen van jouw administratie brengt grote voordelen met zich mee. Je bent bijvoorbeeld eerder in staat om jouw bedrijfsdoelen bij te stellen. Ook kan jij jouw resultaten neerleggen bij uitvragende partijen zoals de de bank en de KvK. Youngfour geeft je aan wanneer de jaarrekening definitief kan worden gemaakt en zo in jouw bezit is.